Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές ενόψει της εορταστικής περιόδου. Άλμα 34% για τη NMC Health.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με αντίθετα πρόσημα τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών ενόψει της εορταστικής περιόδου, μετά και το ράλι του περασμένου μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή πτώση 0,03% στις 418,27 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε 0,54% υψηλότερα στις 7.623 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 διολίσθησε 0,13% στις 13.300 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 6.029 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,44% στις 23.898 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 κινήθηκε 0,16% χαμηλότερα στις 9.659 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένει η εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ ότι σύντομα θα υπογραφεί η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ σήμερα το Πεκίνο γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές από 1ης Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa ετοιμάζεται για απεργίες, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τη διεύθυνση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους επιβάτες στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της NMC Health πραγματοποίησε άλμα 34%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα στις δραστηριότητες της μετά την επίθεση που δέχτηκε από το short-selling hedge fund Μuddy Waters.

H ιταλική κατασκευαστική Atlantia υποχώρησε 4,5% υπό το φόβο ότι θα περάσει νόμος στο ιταλικό κοινοβούλιο που θα καθιστά πιο εύκολη την ακύρωση παραχωρήσεων για τη διαχείριση αυτοκινητόδρομων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v