Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων, καθώς οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου φέρονται έτοιμες να υπογράψουν προκαταρκτική εμπορική συμφωνία. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη διήμερη αργία των Χριστουγέννων αλλά και το χθεσινό ράλι στη Wall Street.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων, καθώς οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου φέρονται έτοιμες να υπογράψουν προκαταρκτική εμπορική συμφωνία. Κατά το CNBC, οι δυο χώρες βρίσκονται στη διαδικασία μετάφρασης της συμφωνίας, με στόχο την υπογραφή της στις αρχές Ιανουαρίου.

Χθες, στην τακτική συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε πως το Πεκίνο βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ για την υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 420 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,3% στις 7.653 μονάδες, κατά 0,47% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.057 μονάδες και κατά 0,42% ο DAX στις 13.356 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,25%-0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v