Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μικρή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αμετάβλητος έκλεισε ο CAC στο Παρίσι, ελαφρώς υψηλότερα (+0,1%) ο Stoxx 600. Αργία σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο. Κοντά σε ιστορικά υψηλά οι ευρωπαϊκές μετοχές. Μειώνει τους δασμούς σε 850 προϊόντα το Πεκίνο. Σε υψηλό 6 εβδομάδων ο χρυσός.

Με μικρή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Επιφυλακτικά, αλλά κοντά σε ιστορικά υψηλά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, σε μια μέρα που οι συνεδριάσεις διήρκεσαν λιγότερο, λόγω της παραμονής Χριστουγέννων.

Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο, λόγω αργίας. Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισε το χρηματιστήριο στο Λονδίνο (+0,1%), στις 7.631 μονάδες. Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισε ο CAC στο Παρίσι, στις 6.029,55 μονάδες. Μικρή πτώση (-0,12%) για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη, στις 9.648 μονάδες. Aνοδος 0,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, στις 418,80 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρέθηκε κυρίως το σινοαμερικανικό εμπορικό μέτωπο. Με ρεκόρ ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Μειώνει τους δασμούς το Πεκίνο από την 1η Ιανουαρίου, σε προϊόντα από κατεψυγμένο χοιρινό μέχρι το αβοκάντο καθώς και σε κάποιους τύπους ημιαγωγών, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις εισαγωγές εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Κίνα θα επιβάλει προσωρινούς δασμούς, που θα είναι χαμηλότεροι από τους τρέχοντες, σε περισσότερα από 850 προϊόντα, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι μεταβολές των δασμών γίνονται «για να αυξηθούν οι εισαγωγές προϊόντων που αντιμετωπίζουν σχετική εγχώρια έλλειψη ή ειδικών αγαθών εξωτερικού που προορίζονται για καθημερινή κατανάλωση», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση στην ιστοσελίδα του.

Το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε ότι οι δασμοί για κατεψυγμένο χοιρινό θα μειωθούν στο 8% από 12%, ενώ οι δασμοί στο αβοκάντο θα φτάσουν σε 7% από 30% προηγουμένως.

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Οι περιορισμένες συναλλαγές λόγω Χριστουγέννων μετρίασαν την όποια αισιοδοξία για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ενισχυμένες οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να χτυπάει το πιο υψηλό σημείο από τις αρχές Νοεμβρίου, μία μέρα πριν από τα Χριστούγεννα. Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κερδίζει 0,44% και φτάνει στα 1.495,20 δολάρια/ουγγιά.

Η πλατίνα ενισχύεται 0,36% και αλλάζει χέρια στα $940,38 ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο κινείται ανοδικά κατά 0,15%, στα $1.882,50 ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v