Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλείσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές κατευθύνθηκαν σε πιο ασφαλή επενδυτικά προϊόντα, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, από τις αμερικανικές δυνάμεις, στο Ιράκ. Πτώση 0,45% για τον Stoxx 600.

Αρνητικό κλείσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,45% αρνητικά, με τις τουριστικές εταιρείες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρείες χημικών να υποχωρούν περισσότερο από 1%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 0,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,6%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατά 0,5%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ έκλεισε με αρνητικό πρόσημο επίσης (-0,4%) όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο (--0,5%).

Οι επενδυτές κατευθύνθηκαν σε πιο ασφαλή επενδυτικά προϊόντα, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, από τις αμερικανικές δυνάμεις, στο Ιράκ.

Ανοδικά και το αργό, εν μέσω φόβων για αναταραχή στον εφοδιασμό της αγορά, αν και περιορίζονται τα κέρδη του. Το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στα $63,06 και το μπρεντ στα $68,85 ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v