Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική είσοδο στη νέα χρονιά κάνουν οι ευρωαγορές

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στην εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας και το 2020, περιμένοντας τις λεπτομέρειες του ντιλ. Κέρδη 2% για την Airbus. Σε συρρίκνωση η μεταποίηση στην ευρωζώνη για 11ο μήνα.

Θετική είσοδο στη νέα χρονιά κάνουν οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου, αν και οι λεπτομέρειες αυτής παραμένουν ασαφείς.

Οπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την υπογραφή της «πρώτης φάσης» θα μεταβεί στο Πεκίνο όπου θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη «δεύτερη φάση». 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1%, στο Παρίσι ο CAC 1,4%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 1,5%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 1,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,9% ανοδικά.

Με το δεξί στο 2020 οι αγορές της Ασίας, μετά και την κίνηση του Πεκίνου να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική για να στηρίξει την οικονομία. Στο επίκεντρο και η είδηση ότι ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται σύντομα να υπογράψουν εμπορική συμφωνία.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Airbus έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευή αεροσκαφών παγκοσμίως για πρώτη φορά από το 2011, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για παράδοση 863 αεροπλάνων το 2019. Η μετοχή της ενισχύεται πάνω από 2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, σε συρρίκνωση βρέθηκε η μεταποίηση της ευρωζώνης για 11ο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης ΡΜΙ για τον τομέα της μεταποίησης παραμένει χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που ξεχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση από τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v