Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Την Τετάρτη πέφτουν οι υπογραφές στην προκαταρκτική εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο. Συνεχίζονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, με τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες να εξαπλώνονται. Στο $1,1124 διατηρείται το ευρώ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς ΗΠΑ και Κίνα ετοιμάζονται να υπογράψουν την προκαταρκτική εμπορική συμφωνία την Τετάρτη.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1%, στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,08%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ χάνει 0,3% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% αρνητικά, στις 418,22 μονάδες.

Εκπρόσωποι από την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο αναμένεται να υπογράψουν την πρώτη φάση του πολυαναμενόμενου εμπορικού ντιλ την Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν επέμεινε την Κυριακή ότι οι δεσμεύσεις της Κίνας δεν έχουν αλλάξει, ενώ επιβεβαίωσε επίσης ότι οι λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν αυτήν την εβδομάδα.

Νέο υψηλό 19 μηνών στις ασιατικές αγορές. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,61%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίστηκαν καθώς οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν στο Ιράν, αφότου η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του κατέρριψαν ακούσια ουκρανικό επιβατικό αεροπλάνο στην Τεχεράνη, σκοτώνοντας 176 άτομα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την υποστήριξή του προς τους διαδηλωτές την Κυριακή.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα ταξιδέψει στη Βόρεια Ιρλανδία τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βάραντκαρ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο $1,1124.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v