Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αφαίρεσε την Κίνα από τον κατάλογο των κρατών, τα οποία κατηγορεί ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους. Στην Ουάσινγκτον οι Κινέζοι για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας. Κάτω από το $1,30 η στερλίνα.

Διστακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι Κινέζοι διαπραγματευτές έφτασαν στην Ουάσινγκτον και ενώ η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας αναμένεται να γίνει αύριο.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε πως η Κίνα αφαιρείται από τον κατάλογο των κρατών τα οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους, δίνοντας στη δημοσιότητα — με μεγάλη καθυστέρηση — την εξαμηνιαία έκθεσή του για νομισματικά θέματα, με την οποία αντιστρέφεται η προσθήκη του Πεκίνου στη μαύρη λίστα αυτή, που προκάλεσε ταραχή τις αγορές τον Αύγουστο.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα παραμένει κάτω από το $1,30, στο $1,2970, μετά τα στοιχεία για τη εικόνα της βρετανικής οικονομίας τον Νοέμβριο που δημοσιεύθηκαν χθες. Η ανάπτυξη έτρεξε με μόλις 0,6% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, καταγράφοντας την πιο αδύναμη επέκταση από τον Ιούνιο του 2012 και ενώ τον Οκτώβριο ήταν στο 1%. Σε μηνιαία βάση, η παραγωγή τον Νοέμβριο συρρικνώθηκε κατά 0,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν να μείνει σταθερή.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί ελαφρώς (-0,06%). Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,3%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ χάνει 0,08%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v