Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή υπογραφής εμπορικού ντιλ

Σε μία νέα, πιο ήπια φάση αναμένεται να μπει σήμερα ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κινέζος αντιπρόεδρος θα υπογράψουν την αρχική εμπορική συμφωνία, στον Λευκό Οίκο, παρουσία 200 καλεσμένων.

Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή υπογραφής εμπορικού ντιλ

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την υπογραφή της αποκαλούμενης πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, με την αισιοδοξία ωστόσο να είναι συγκρατημένη μετά τα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Στίβεν Μνούτσιν.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 0,1%, στο Παρίσι ο CAC επίσης (-0,2%). Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,4%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ χάνει 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται αρνητικά κατά 0,2%.

Σε μία νέα, πιο ήπια φάση αναμένεται να μπει σήμερα ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε θα υπογράψουν την αρχική εμπορική συμφωνία που έχει στόχο να ενισχύσει τις κινεζικές αγορές αμερικανικών προϊόντων από τον τομέα της μεταποίησης, της γεωργίας, της ενέργειας και των υπηρεσιών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, με αυτή την Πρώτη Φάση σφραγίζεται το τέλος της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει σε ισχύ δασμούς που επιβάλλει σε αγαθά που εισάγονται στη χώρα από την Κίνα ως την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Φάσης 2» της διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με ρυθμό 0,6% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το 2019, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, καταγράφοντας το πιο αδύναμο αποτέλεσμα από το 2013. Οπως μεταδίδει το CNBC, η ανάπτυξη ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. 

Η ετήσια αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ δείχνει σημαντική επιβράδυνση από το 1,5% που είχε καταγράψει το 2018 και το 2,2% με το οποίο είχε τρέξει η ανάπτυξη το 2017.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται καθοδικά, στο $1,1126.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v