Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Άνοδος για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Υποχωρεί το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στον απόηχο της υπογραφής της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόνλαντ Τραμπ και τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιου Χε την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, έναν πιο αισιόδοξο τόνο όσον αφορά την οπτική της για τις οικονομικές εξελίξεις δείχνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε αυτά αναφέρεται ότι «τα εισερχόμενα στοιχεία από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη αδύναμη, αλλά σταθεροποιητική δυναμική ανάπτυξης της ευρωζώνης».

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ήπιας ανόδου του δομικού πληθωρισμού», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία –εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη- ενισχύθηκε κατά 0,6% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 1,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μη εναρμονισμένη βάση, ο πληθωρισμός επίσης επιβεβαιώθηκε. Ο εθνικός δείκτης τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 0,5% σε μηνιαία βάση και στο 1,5% σε ετήσια.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,22% στις 420 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,43% στις 7.609 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,02% στις 13.429 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,11% στις 6.039 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 58,81 δολάρια ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.550 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1130 από 1,1150 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v