Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Παρά τον προβληματισμό για τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού και την επιστροφή της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά. Σε υψηλότερο επίπεδο κινούντα τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,73% στις 427 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει άνοδο 0,88% στις 7.512 μονάδες, 0,5% υψηλότερα κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.045 μονάδες και 0,9% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.617 μονάδες.

Ο νέος κορωνοϊός έχει ήδη μολύνει 42.638 ανθρώπους και σκοτώσει 1.016 σε όλη την κινεζική επικράτεια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις κινεζικές αρχές Υγείας.

Πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παρέμειναν κλειστές και μετά το πέρας του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους, λόγω του ιού, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κινεζικές επιχειρήσεις να αναζητούν δάνεια ύψους δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με το Reuters. Μάλιστα, ερευνητής της κινεζικής κυβέρνησης προειδοποίησε σήμερα πως η επιδημία του κορωνοϊού μπορεί να αφαιρέσει 1 ποσοστιαία μονάδα από τον ρυθμό ανάπτυξης το 2020.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, επανέρχεται η πολιτική αβεβαιότητα σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως στην Ιρλανδία, όπου κανένα κόμμα δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ξεκάθαρη πλειοψηφία στις εθνικές εκλογές, ενώ στη Γερμανία, η ηγέτης του CDU ανακοίνωσε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Καγκελαρία.

Από το "μέτωπο" των επιχειρήσεων, η Daimler μείωσε σημαντικά το μέρισμά της μετά την κάθετη πτώση των κερδών της το 2019, ενώ οι μετοχές της TUI κατέγραφαν άνοδο που ξεπερνούσε το 11%, καθώς η δοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα ετήσια κέρδη της.

Εν τω μεταξύ άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,2%-0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v