Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον ιό

Δεν τίθεται πλέον ζήτημα για το «αν» θα υπάρξει πανδημία του νέου κορωνοϊού, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό και πόσοι άνθρωποι θα προσβληθούν, τονίζουν Αμερικανοί ειδικοί. 11 Ιταλοί έχουν χάσει τη ζωή τους, 325 τα κρούσματα.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον ιό

Αρνητικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ διολισθαίνει 0,5%, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 1,1%, στο Παρίσι ο CAC 1,2%. Πτώση 1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Αυστραλία οδήγησε τις απώλειες στα χρηματιστήρια της Ασίας, με τις μετοχές τραπεζών να καταγράφουν πτώση 2%.

Ο άμεσος κίνδυνος από τον Covid-19 στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός, διαβεβαίωσε η Δρ. Αν Σούτσατ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα για το «αν» θα υπάρξει πανδημία του νέου κοροναϊού, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό και πόσοι άνθρωποι θα προσβληθούν.

Ενα πιθανό εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό ενδέχεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, σύμφωνα με τον ανοσιολόγο, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NHI) Άνθονι Φάουτσι.

Το νωρίτερο ωστόσο που θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό το εμβόλιο, αφού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, είναι σε έναν με ενάμιση χρόνο.

Στην Ιταλία 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ στα 325 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. «Πρέπει να σταματήσει ο πανικός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ενας άνδρας 47 ετών από την Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία είναι το 16ο κρούσμα του νέου κινεζικού κορωνοϊού Covid-19 στην Γερμανία και το πρώτο στο συγκεκριμένο κρατίδιο.

Στο εταιρικό μέτωπο, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη και έσοδα της Peugeot το 2019, αλλά αναμένει ότι η αγορά θα κατεβάσει ταχύτητα στην Ευρώπη φέτος. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας την περσινή χρονιά ενισχύθηκαν 11,2%, στα 3,20 δισ. ευρώ, από 2,83 δισ. έναν χρόνο πριν.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς (-0,1%), στο $1,0873.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v