Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι. Οριακή πτώση για τον γερμανικό δείκτη DAX 30. Κάτω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Μικτές διαθέσεις στις ευρωαγορές με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές.

Νωρίτερα, η DBRS προειδοποιούσε για τον κίνδυνο η Ιταλία να βιώσει μια τεχνική ύφεση, δηλαδή δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης καθώς ο δημόσιος φόβος για τον ιό δεν αναμένεται να καταλαγιάσει σύντομα, επηρεάζοντας αρνητικά την κατανάλωση.

Στο μεταξύ, κοντά στη στασιμότητα βρίσκεται το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η γερμανική οικονομία, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο DIW.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά μόλις 0,1% τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις.

«Μέχρι στιγμής, η επίπτωση του κορωνοϊού δεν είναι σαφής και δεν μπορεί να υπολογιστεί ποσοτικά», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του DIW, Claus Michelsen.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος από το ξέσπασμα του κοροναϊού στην οικονομία της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, προσθέτοντας ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες του μπλοκ επιτρέπουν περισσότερες δαπάνες για έκτακτες καταστάσεις.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος στις 404 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,35% στις 7.042 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,12% στις 12.774 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη μόλις 0,09% στις 5.684 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 49,76 δολάρια και ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,6% στα 1.640 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,0889 από 1,0882 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v