Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να αντιδρούν στην αιφνιδιαστική απόφαση της Fed, η οποία ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Η κίνηση προκαλεί και νευρικότητα στις αγορές για την έξαρση του κορωνοϊού.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την πιο συγκρατημένες κινήσεις της πρώτης ώρας συνεδριάσεων και με το βλέμμα στην πτώση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed).

Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να αντιδρούν στην αιφνιδιαστική απόφαση της Fed, η οποία ανακοίνωσε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια κινήθηκαν μικτά, με τη Νότια Κορέα να καταγράφει άλμα 2,2%.

Η μείωση των επιτοκίων προκαλεί ωστόσο και νευρικότητα στις αγορές για την έξαρση του κορωνοϊού. Στην Κίνα, 80.270 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, ενώ 2.981 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανέκαμψε το γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιανουάριο, υποδηλώνοντας ότι η ιδιωτική κατανάλωση συνεχίζει να συμβάλει στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, μετά την πτώση 2% του Δεκεμβρίου και έναντι προσδοκίας για άνοδο 1%.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κινήθηκαν ανοδικά κατά 1,8%, μετά την άνοδο κατά 1,7% τον Δεκέμβριο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 1,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 2%, στο Παρίσι ο CAC 1,7%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,9%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,5%,σ τα $47,41 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο κατά 0,4%, φτάνει στα $52,06. Ο χρυσός υποχωρεί 0,3%, στα 1.638,30 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v