Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά την ανεργία ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 1,1%, μετά την ανακοίνωση για 6,6 εκατομμύρια νέες αιτήσεις ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την τελευταία μόλις εβδομάδα.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά την ανεργία ΗΠΑ

Αρνητικά γύρισαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για 6,6 εκατομμύρια νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, την τελευταία εβδομάδα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 1,1%, το Μιλάνο εξακολουθεί να κινείται ανοδικά κατά 0,2%.

Οι διεθνείς αγορές αξιολογούν επίσης και τις ειδήσεις που φέρνουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ να έχει ξεπεράσει τις 215.000 και τους νεκρούς να είναι πάνω από 5.000.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα θα δει μεγαλύτερη άνοδο τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να προβλέπουν 100.000 με 240.000 θανάτους στη χώρα. Παράλληλα, σήμερα ανακοινώνονται οι νέες αιτήσεις των Αμερικανών για επιδόματα ανεργίας της τελευταίας εβδομάδας.

Αλμα κάνουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένει πως Σαουδική Αραβία και Ρωσία θα φτάσουν σύντομα σε συμφωνία για να τερματίσουν τον πόλεμο τιμών. Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε μία λύση για τις «δύσκολες» αγορές πετρελαίου.

Ο Τραμπ ενημέρωσε ότι είχε πρόσφατα συνομιλήσει με τους ηγέτες και της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας καθώς και ότι πιστεύει πως οι δύο χώρες θα συμφωνήσουν να μπει τέλος στον πόλεμο τιμών, μέσα σε «λίγες ημέρες», μειώνοντας την παραγωγή για να ενισχυθούν και πάλι οι αγορές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 9,2% και διαμορφώνεται στα $22,18 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 10,3% και φτάνει στα $27,31. Ανοδικά και ο χρυσός (+0,7%), στα 1.602,30 δολάρια/ουγγιά.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 3,7 μονάδες βάσης, στο -0,43%, ενώ του γαλλικού με άνοδο κατά 2,3 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,04%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,094 ενώ η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,3%, στο 1,240 δολάριο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας. Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με πτώση 1,3%, στην Αυστραλία ο ASX με απώλειες 1,9%, ενώ με άνοδο κατά 1,5% κινούνται οι δείκτες Σανγκάη και Σενζέν στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v