Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το alert του Τζερόμ Πάουελ ρίχνει τις ευρωαγορές

Καμπανάκι για τον κίνδυνο παρατεταμένης ύφεσης λόγω της πανδημίας και έκκληση στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο για περαιτέρω οικονομική στήριξη από τον πρόεδρο της Fed.

Το alert του Τζερόμ Πάουελ ρίχνει τις ευρωαγορές

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν την ομιλία του προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ο Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε για τον κίνδυνο παρατεταμένης ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας και έκανε έκκληση στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο να προσφέρουν περαιτέρω οικονομική στήριξη.

«Οι βαθύτερες και πιο παρατεταμένες υφέσεις μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνια ζημιά στις παραγωγικές ικανότητες της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του στο Peterson Institute for International Economics. «Χρεοκοπίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ενδέχεται να επιβαρύνουν την ανάπτυξη για πολλά χρόνια» σημείωσε.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 0,8% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον Απρίλιο -εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης- σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,4%, σε μηνιαία βάση. Η άνοδος του ετήσιου δείκτη οδηγήθηκε κυρίως από το άλμα κατά 4,6% στις τιμές τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 2,2%, το Λονδίνο 2,7%, το Παρίσι 2,3%, η Μαδρίτη 1,8%, ενώ το Μιλάνο 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v