Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ενισχύεται πάνω από 2% το πετρέλαιο. Υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ. Κάτω από το όριο του 1 παραμένει ο δείκτης μεταδοτικότητας στη Γερμανία. Σε πορεία για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο η Wall Street.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τις προσπάθειες για άνοιγμα των οικονομιών παρακολουθούν οι επενδυτές, με το κλίμα σήμερα να κινείται σε θετικά πρόσημα. 

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,4%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 1,3%.

Η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού στη Γερμανία παραμένει χαμηλότερα από το βασικό όριο του 1, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Η Γαλλία υποστηρίζει ότι όλα τα κράτη πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση σε οποιοδήποτε δυνητικό εμβόλιο αναπτυχθεί από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της ανακοίνωσε ότι θα δοθεί  προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μικρές μεταβολές στις ασιατικές αγορές, αφότου η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,9% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας την πρώτη επέκταση της φετινής χρονιάς.

Παράλληλα, η Wall Street είναι σε πορεία για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν σχεδόν 3 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου, φτάνοντας τον αριθμό στα 36 εκατ.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, κατά 1,9% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει κατά 1,8%.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης κινήθηκε αρνητικά κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, έναντι πρόβλεψης για απώλειες κατά 0,6%. Οι τιμές Ενέργειας διολίσθησαν 7,3% σε ετήσια βάση και 1,8% σε μηνιαία. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί λιγότερο από 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,079 δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,2, στα 28,17 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent κερδίζει 2,7%, στα $31,99.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v