Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η προσοχή είναι στραμμένη στη σινοαμερικανική διένεξη και τις διεργασίες για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ. Για σημαντική μείωση της ζήτησης φέτος προειδοποιεί η Maersk, που ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα το β' τρίμηνο. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street παρέχουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ωστόσο καταγράφουν ήπιες διακυμάνσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και τις διεργασίες στο κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου διαφαίνεται πως μπορεί να υπάρξει άρση του αδιεξόδου για τα νέα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη Maersk, να ανακοινώσει αύξηση 25% στα EBITDA β’ τριμήνου, υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, προειδοποιώντας ωστόσο πως η ζήτηση φέτος θα «μειωθεί σημαντικά».

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης τον Ιούλιο, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,16% στις 367 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.078 μονάδες, όπως και ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.940 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,2% υψηλότερα στις 12.908 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό πεδίο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v