Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ήπιες πιέσεις της Τρίτης. Κάτω από τα 2.000 δολ. ο χρυσός. Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο. Σε νέο υψηλό δύο ετών το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τα νέα ρεκόρ στη Wall Street, παρά τους προβληματισμό που προκαλεί η διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ανέβαλε συνομιλίες που προγραμματιζόταν να έχει η κυβέρνησή του με αυτήν της Κίνας για ζητήματα που άπτονται των διμερών εμπορικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι δεν θέλει συζητήσεις με το Πεκίνο επί του παρόντος.

Πίσω στην Ευρώπη, μικρή άνοδο κατάγραψε τον Ιούλιο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, με τους βασικούς δείκτες να αυξάνονται παρά τις αποπληθωριστικές πιέσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19, όπως έδειξαν τα τελικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Η Eurostat επιβεβαίωσε την αρχική της εκτίμηση για αύξηση 0,4% του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιούλιο, μετά την άνοδο 0,3% τον Ιούνιο.

Σε μηνιαία βάση, αναθεώρησε προς τα κάτω τα προκαταρκτικά στοιχεία, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή τελικά να μειώνεται κατά 0,4% τον Ιούλιο έναντι του 0,3% που είχε εκτιμηθεί αρχικώς.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «η Ιταλία εργάζεται πάνω στην αναγνώριση επενδύσεων και μεταρρυθμιστικών έργων που θα συνδεθούν με τη χρηματοοικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα παρουσιάσει το σχέδιο ανάκαμψής της μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου».

Στο εταιρικό μέτωπο, η Maersk, η μεγαλύτερη εταιρεία container shipping του κόσμου, ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα αποτελέσματά της στο β’ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η δανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 25% στα EBITDA β’ τριμήνου στα 1,7 δισ. δολάρια, έναντι των 1,575 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Για το σύνολο του 2020 αναμένει τώρα EBITDA 6-7 δισ. δολαρίων, έναντι των 5,5 δισ. δολαρίων που ήταν το αρχικό της guidance.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,65% στις 369 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,74% στις 6.111 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 12.977 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,79% στις 4.977 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται μόλις 0,1% στα 42,91 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 2,1% στα 1.970 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται σε νέο υψηλό δύο ετών έναντι του δολαρίου στο 1,1944 από 1,1931 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v