Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά τη Fed

Η Fed θεωρεί εξαιρετικά αβέβαιη την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που κλιμακώνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις. Αρνητικά τα futures της Wall Street.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, που έδειξαν πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν «εξαιρετικά αβέβαιη» την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κάμψη που έχει προκαλέσει η πανδημία, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις με επίκεντρο το Ιράν αυτή τη φορά, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί αργότερα σήμερα και η ΕΚΤ, λόγω της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συνεδρίασης του Ιουλίου, με τους επενδυτές να αναζητούν περαιτέρω ενδείξεις ως προς το πώς σκοπεύουν οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να καθοδηγήσουν την οικονομία εν μέσω της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, από το μέτωπο του κορωνοϊού, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche συνεργάζεται με την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Regeneron για την ανάπτυξη ενός κοκτέιλ αντισωμάτων Covid-19.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,67% στις 367 μονάδες, πτωτικά κατά 1% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.052 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.932 μονάδες και κατά 0,76% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.878 μονάδες.

Αρνητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,18% (με τον Nasdaq να σημειώνει οριακά θετική διακύμανση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v