Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές αναμένουν ότι τα υποστηρικτικά μέτρα νομισματικής πολιτικής θα συνεχίσουν να δίνουν ώθηση στις μετοχές, παρά την οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού. Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο λόγω αργίας. Ντιλ $2,6 δισ. ανακοίνωσε η Nestle.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,5%, στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,8%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,8%, όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ. Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο λόγω αργίας.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι τα υποστηρικτικά μέτρα νομισματικής πολιτικής θα συνεχίσουν να δίνουν ώθηση στις μετοχές, παρά την οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα παρουσίασε μία νέα προσέγγιση όσον αφορά τον στόχο του πληθωρισμού.

Θετικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές μετοχές να οδηγούν τα κέρδη, εν μέσω αναζήτησης αντικαταστάτη του Πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Η είδηση ότι η εταιρεία Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffet έχει αγοράσει μερίδια σε πέντε ιαπωνικές εταιρείες βοηθάει το κλίμα. Το ντιλ θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία.

Ενισχυμένα τα futures της Wall, με τον Dow να αναμένεται να καταγράψει κέρδη άνω των 100 μονάδων στην έναρξη της συνεδρίασης.

Στο εταιρικό μέτωπο, η ελβετική εταιρεία Nestle ανακοίνωσε την εξαγορά την φαρμακευτική Aimmune Therapeutics, έναντι 2,6 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,190 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,1%, στο $1,333.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v