Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την άνοδο των διεθνών αγορών ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές

Το καλό κλίμα στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και Ασίας συνεχίζεται και στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο οι ελπιδοφόρες ειδήσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και οι επικοινωνίες Ουάσινγκτον-Πεκίνου για το εμπόριο.

Την άνοδο των διεθνών αγορών ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές

Θετικά πρόσημα στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το καλό κλίμα που επικράτησε στις αγορές σε ΗΠΑ και Ασία. Κέρδη 1% σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη και Μιλάνο. Κατά 0,8% ενισχύεται το Λονδίνο.

Νέο υψηλό για τον S&P 500 τη Δευτέρα, καθώς με άλμα 1% έκλεισε υψηλότερα από τις 3.400 μονάδες για πρώτη φορά. Και η Apple χτύπησε ιστορικό ρεκόρ, οδηγώντας τις τεχνολογικές μετοχές πιο ψηλά, ενώ οι μετοχές αεροπορικών και επιχειρήσεων κρουαζιέρας ενισχύθηκαν εν μέσω ενθουσιασμού από το μέτωπο του κορωνοϊού.

Ωθηση στις αγορές δίνει και η είδηση πως ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Στίβεν Μνούτσιν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Λιου Χε για να συζητήσουν την εφαρμογή της πρώτης φάσης εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο η επικείμενη ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Πέμπτη, στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας. Αναμένεται να περιγράψει ποιες θα μπορούσαν να είναι οι πιο δραστήριες προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε υγιές επίπεδο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 9,7% υποχώρησε το ΑΕΠ της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. 

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το δεύτερο τρίμηνο του 2009, κατρακυλώντας κατά 11,3%. Ωστόσο η βουτιά ήταν ελαφρώς μικρότερη από την προκαταρκτική εκτίμηση για πτώση 11,7%, την οποία ανέμεναν και οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v