Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για πακέτο τόνωσης από ΗΠΑ ανεβάζουν τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,7%, ενώ το Μιλάνο 0,5%. Στήριξη από τη Wall Street και τις ελπίδες για νέα οικονομική δράση από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ελπίδες για πακέτο τόνωσης από ΗΠΑ ανεβάζουν τις ευρωαγορές

Τις συνομιλίες για το νέο οικονομικό πακέτο τόνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν οι επενδυτές. Η θετική τάση στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έρχεται μετά τη μέτρια άνοδο των αμερικανικών futures και μετά την καλύτερη μέρα του Dow την Τετάρτη.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,7%, ενώ το Μιλάνο 0,5%.

Την Τετάρτη η Wall πήρε στήριξη από τις δηλώσεις Τραμπ για βοήθεια στις αμερικανικές εταιρείες καθώς και για άλλα μέτρα τόνωσης.

Στο εταιρικό μέτωπο, η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet προειδοποίησε ότι θα έχει απώλειες έως και 845 εκατ. βρετανικών λιρών (1,09 δισ. δολάρια) κατά το τελευταίο οικονομικό έτος της και δήλωσε ότι συνεχίζει να επανεξετάζει τα οικονομικά της καθώς τα ταξίδια παραμένουν συγκρατημένα από τη συνεχιζόμενη πανδημία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η αεροπορική εταιρεία έχει δώσει σήμα στην κυβέρνηση ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Πέμπτης. Για τους 12 μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η easyJet δήλωσε ότι αναμένει να ζημιά προ φόρων από 815 εκατ. έως 845 εκατ. στερλίνες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στα 15,7 δισ. ευρώ υποχώρησε το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,4%, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, στα €91,2 δισ. μετά την άνοδο κατά 4,7% του Ιουλίου. Ηταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας που κινήθηκαν θετικά. Σε ετήσια βάση ωστόσο έκαναν βουτιά 10,2%. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 5,8% σε μηνιαία βάση, στα €78,5 δισ. αλλά κινήθηκαν αρνητικά κατά 7,9% σε ετήσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v