Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά το «φρένο» Τραμπ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι επίσης. Πτώση 0,1% για τη Μαδρίτη και οριακές απώλειες για το Μιλάνο.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά το «φρένο» Τραμπ

Μικρές κινήσεις στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο «φρένο» Τραμπ όσον αφορά το πακέτο τόνωσης και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι επίσης. Πτώση 0,1% για τη Μαδρίτη και οριακές απώλειες για το ΜΙλάνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε την Τρίτη στο Twitter ότι έδωσε εντολή στην ομάδα του να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου για ένα νέο πακέτο τόνωσης μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της 3 Νοεμβρίου. 

Ο Τραμπ τόνισε ότι διαφωνεί με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτειών, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύεται καλόπιστα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την Τρίτη την πεποίθησή του ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται περισσότερη δημοσιονομική στήριξη.

Σε ομιλία που έδωσε στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο το Κογκρέσο να παράσχει περισσότερη δημοσιονομική στήριξη από την απαιτούμενη παρά το αντίθετο. «Πολύ λίγη στήριξη θα οδηγούσε σε αδύναμη ανάκαμψη, δημιουργώντας αχρείαστες αντιξοότητες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» τόνισε.

Τούτο θα οδηγούσε περισσότερες επιχειρήσεις σε χρεοκοπία και θα προκαλούσε υπερβολική πίεση στα νοικοκυριά.

Στο μέτωπο των δεδομένων, δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Αύγουστο, η οποία υποχώρησε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες ανάπτυξης. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,5% άνοδο, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε ετήσια βάση έκανε βουτιά 9,6%.

Η μεταποίηση, εξαιρουμένης της Ενέργειας και των κατασκευών, κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή καταναλωτικών και κεφαλαιουχικών αγθαών διολίσθησε 1,3% και 3,6% αντίστοιχα.

Απώλειες 1% για το αμερικανικό αργό, στα 40,27 δολάρια ανά βαρέλι και 0,7% για το μπρεντ, στα $42,34.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v