Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο στο Λονδίνο ενώ υποχώρησαν οι δείκτες DAX 30 και CAC 40 σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, αντίστοιχα. Ενισχύεται το ευρώ. Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας προβληματίζει τους επενδυτές μετά και την απόφαση της Ιρλανδίας να προχωρήσει σε καθολικό lockdown για έξι εβδομάδες.

Η Ιρλανδία είναι η πρώτη ευρωπαική χώρα που προχωρά σε ένα τόσο αυστηρό μέτρο καθώς οι περισσότερες χώρες έχουν προχωρήσει σε τοπικά lockdown προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Στο μεταξύ, κατά 1% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή, σε σχέση με έναν μήνα πριν ήταν υψηλότερα κατά 0,4%.

Οι τιμές Ενέργειας κινήθηκαν 3,3% αρνητικά ετησίως, με αυτές των προϊόντων πετρελαίου να κάνουν βουτιά 17,9% και τις τιμές του φυσικού αερίου να υποχωρούν κατά 8,2%. Εξαιρουμένης της Ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε 0,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο εταιρικό μέτωπο, η ελβετική τράπεζα UBS, ανακοίνωσε άλμα στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου στα 2,1 δισ. δολάρια.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε εύκολα τις προβλέψεις των αναλυτών - έκανε 99% άλμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ είναι επίσης το καλύτερο τρίτο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας για τη UBS. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 1,5 δισ. δολάρια.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,35% στις 365 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,08% στις 5.889 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,92% στις 12.736 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 4.929 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,1% στα 40,79 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.915 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1827 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v