Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, στο ραντάρ των επενδυτών ο κορωνοϊός

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,5%. Στο επίκεντρο οι κοινωνικοί περιορισμοί στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εν μέσω έξαρσης της Covid-19 και οι ελπίδες για νέο πακέτο οικονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ.

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, στο ραντάρ των επενδυτών ο κορωνοϊός

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, αναζητώντας να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με την γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη να επιβαρύνει το κλίμα.

Με τις χώρες σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο να επιβάλουν κοινωνικούς περιορισμούς εν μέσω έξαρσης της πανδημίας Covid-19 και τις ελπίδες για νέο πακέτο οικονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ να υποχωρούν, οι αγορές έκαναν βουτιά την Πέμπτη.

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.  Οπως μεταδίδει το Reuters, τα νέα κρούσματα ανήλθαν στις 30.621 από 22.951 την Τετάρτη.  Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 88, με τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στους 33.125 νεκρούς.

Σε μεγάλη οικονομική κρίση μετατρέπεται η πανδημία κορωνοϊού, όπως δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κάρμεν Ράινχαρτ, η οποία προειδοποίησε για την πιθανότητα εμφάνισης χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σημείωσε: «Δεν ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μετατρέπεται σε μια μεγάλη οικονομική κρίση, με πολύ σοβαρές χρηματοοικονομικές συνέπειες. Είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας».

Την Παρασκευή, τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκινούν συνεδρίαση στο πράσινο: Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,5%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v