Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στις αμερικανικές εκλογές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,8%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 2%. Στις ΗΠΑ, μέχρι χθες Δευτέρα, περισσότεροι από 94 εκατ. ψηφοφόροι είχαν στείλει επιστολική ψήφο, κοντά στο συνολικό επίπεδο όσων ψήφισαν το 2016.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στις αμερικανικές εκλογές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, ενόψει των αμερικανικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα Τρίτη.

Οι ελπίδες του Ντόναλντ Τραμπ να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία είναι ελάχιστες, σύμφωνα με το CNN, κάτι που σημαίνει πως αυξάνεται η πίεση στους Ρεπουμπλικάνους να καταφέρουν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας και να αποφύγουν το ενδεχόμενο οι Δημοκρατικοί να έχουν τον απόλυτο έλεγχο το 2021. Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, η σημαντικότατη μάχη για τη Γερουσία θα είναι αμφίρροπη.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,8%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 2%.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προηγείται σε εθνικό επίπεδο, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν 52% έναντι 42% που δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έρευνα των NBC/Wall Street Journal. Στις αμφίρροπες πολιτείες, η διαφορά τους είναι πιο μικρή.

Μέχρι χθες Δευτέρα, περισσότεροι από 94 εκατ. ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει με επιστολική ψήφο, ήδη κοντά στο συνολικό επίπεδο των ψηφοφόρων του 2016.

Ο Emmanuel Cau, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής μετοχών της Barclays, πιστεύει ότι μια ξεκάθαρη νίκη για κάθε υποψήφιο θα ήταν θετική για την αγορά, εξαλείφοντας τον κίνδυνο ενός αμφισβητούμενου αποτελέσματος.

Ο Jonas Goltermann, οικονομολόγος στην Capital Economics, δήλωσε ότι μία νίκη των Δημοκρατικών είναι το αποτέλεσμα που θα προσφέρει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ώθηση και, ως εκ τούτου, τη μεγαλύτερη βοήθεια για περιουσιακά στοιχεία που έχουν ρίσκο.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς η BNP Paribas το τρίτο τρίμηνο, με στήριξη από την ισχυρή επίδοση της επενδυτικής τραπεζικής. Σύμφωνα με το CNBC, η τράπεζα είχε κέρδη 1,89 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 1,6 δισ. ευρώ.

Η γαλλική τράπεζα επίσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα υποχώρησαν οριακά (0,1%) σε σχέση με έναν χρόνο πριν, φτάνοντας στα 10,88 δισ. ευρώ, ενώ έχει 472 δισ. ευρώ διαθέσιμα σε αποθεματικά ρευστότητας. Η μετοχή της κερδίζει 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v