Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνο-βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση 4% του DAX. Ο φόβος για το ενδεχόμενο ντόμινο καθολικών lockdown για να υποχωρήσει η Covid-19 ενισχύεται στις τάξεις των επενδυτών, καθώς οι οικονομίες προσπαθούν να βγουν από το τούνελ των υφεσιακών πιέσεων. Ισχυρή πτώση και στη Wall Street.

Κορωνο-βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ξεπούλημα μετοχών προχώρησαν οι επενδυτές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19, με αποτέλεσμα Ευρώπη και ΗΠΑ να εξετάζουν περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για να περιοριστεί η πανδημία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 2,95% στις 342 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 3,37% στις 4.571μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης 4,17% στις 11.560 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 2,55% στις 5.582 μονάδες.

Στη Γαλλία ο Μακρόν ανακοίνωσε εθνικό lockdown, ενώ στη Γερμανία η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε μερικό lockdown σε συνεδρίαση που είχε με τους ηγέτες των κρατιδίων προκειμένου να αποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε χθες Τρίτη πως δεν θα υπάρξει νομοσχέδιο με μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Νωρίτερα η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 182 εκατ. ευρώ, υψηλότερα των εκτιμήσεων, καλύτερες του αναμενόμενου ήταν και οι επιδόσεις της Heineken, ενώ ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη της Carrefour. Από την πλευρά της, η Peugeot ανακοίνωσε μειωμένα έσοδα το γ’ τρίμηνο και προέβλεψε πως η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη θα καταγράψει πτώση 25% φέτος.

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v