Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το ενδεχόμενο πανεθνικών lockdowns για περιορισμό της πανδημίας τρομάζει τους επενδυτές, την ώρα που ο Τραμπ παραδέχεται ότι πριν τις εκλογές δεν θα αποφασιστούν μέτρα στήριξης της οικονομίας. Στο επίκεντρο έρχονται και τα εταιρικά αποτελέσματα. Πτώση στη Wall Street.

Ισχυρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των νεκρών από Covid-19, με αποτέλεσμα Ευρώπη και ΗΠΑ να εξετάζουν περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για να περιοριστεί η πανδημία.

Τα δημοσιεύματα ήδη κάνουν λόγο για ενδεχόμενο εθνικού lockdown στη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία η καγκελάριος Μέρκελ συνεδριάζει με τους ηγέτες των κρατιδίων προκειμένου να αποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε χθες Τρίτη πως δεν θα υπάρξει νομοσχέδιο με μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Νωρίτερα η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 182 εκατ. ευρώ, υψηλότερα των εκτιμήσεων, καλύτερες του αναμενόμενου ήταν και οι επιδόσεις της Heineken, ενώ ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη της Carrefour. Από την πλευρά της, η Peugeot ανακοίνωσε μειωμένα έσοδα το γ’ τρίμηνο και προέβλεψε πως η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη θα καταγράψει πτώση 25% φέτος.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 2,6% στις 343 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 3,9% στις 4.545 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης 4,4% στις 11.533 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 3,3% στις 5.541 μονάδες.Σημαντικές απώλειες στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v