Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 2% στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο οι εκλογές στις ΗΠΑ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι πριν την ημέρα των εκλογών περισσότεροι από 94 εκατ. Αμερικανοί είχαν ψηφίσει με επιστολική ψήφο, αριθμός που αντιστοιχεί στα δυο τρίτα όλων των ψήφων στις εκλογές του 2016.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αγνόησε το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τον νόμο που ανατρέπει δεσμεύσεις που το Λονδίνο έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συνθήκης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ, αποφεύγοντας να απαντήσει σε «προειδοποιητική επιστολή» των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση βρίσκονται στην τελική ευθεία.

«Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει λάβει καμία απάντηση από το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα, ειδικότερα την έκδοση "αιτιολογημένης γνώμης"», που είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την παραπομπή του θέματος στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Στο εταιρικό μέτωπο, ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς η BNP Paribas το τρίτο τρίμηνο, με στήριξη από την ισχυρή επίδοση της επενδυτικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με το CNBC, η γαλλική τράπεζα είχε κέρδη 1,89 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 1,6 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα επίσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα υποχώρησαν οριακά (0,1%) σε σχέση με έναν χρόνο πριν, φτάνοντας στα 10,88 δισ. ευρώ, ενώ έχει 472 δισ. ευρώ διαθέσιμα σε αποθεματικά ρευστότητας.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 2,34% στις 356 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 2,33% στις 5.786 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 2,55% στις 12.088 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,44% στις 4.805 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 2,3% στα 35,76 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,8% στα 1.908 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,7% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1717 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v