Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη Stoxx 600 να κερδίζει άνω του 2%. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επενδυτές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, διακήρυξε τη νίκη του έναντι του Τζο Μπάιντεν ενώ, κάνοντας λόγο για «απάτη», προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκατομμύρια άνθρωποι μας ψήφισαν, αλλά «μια θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να αποστερήσει σε αυτούς το δικαίωμα ψήφου και δεν θα το ανεχθούμε, δήλωσε ο Τραμπ.

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των ψήφων για τις αμερικανικές εκλογές, με τον Τζο Μπάιντεν να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, με τη διαδικασία ωστόσο ως την ανακήρυξη νικητή να προβλέπεται μακρά.

Στο μεταξύ, στάσιμη παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 50,0 μονάδες, έναντι προκαταρκτικής εκτίμησης για 49,4 μονάδες και μετά τις 50,4 που είχε φτάσει τον Σεπτέμβριο. Με το αποτέλεσμα του Οκτωβρίου μπαίνει τέλος σε μία τρίμηνη περίοδο ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση είναι υψηλότερη από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από τις 50 δείχνει συρρίκνωση.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 2,05% στις 363 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,67% στις 5.883 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 1,95% στις 12.324 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,44% στις 4.922 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,1% στα 38,83 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.902 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1725 από 1,1722 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v