Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,5%, το Παρίσι 0,17%, η Μαδρίτη 0,6% ενώ το Μιλάνο ενισχύεται 0,1%. Στο ρεκόρ των £500 δισ. «σκαρφαλώνει» ο δανεισμός της Βρετανίας. Σε καλό δρόμο η διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η διαδικασία μετάβασης της εξουσίας βρίσκεται σε καλό δρόμο. 

Γύρισαν ωστόσο αρνητικά τις μεσημεριανές ώρες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις αυξημένες περιπτώσεις Covid-19. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,5%, το Παρίσι 0,17%, η Μαδρίτη 0,6% ενώ το Μιλάνο ενισχύεται 0,1%.

Στον επιχειρηματικό τομέα, η Nestle αποφάσισε να πουλήσει όλες τις δραστηριότητες της Yinlu στην Κίνα, στην Food Wise Co Ltd, ενώ οι επενδυτές επικεντρώνονται επίσης στη χθεσινή ανακοίνωση της Tesla ότι σκοπεύει να κάνει το μελλοντικό της εργοστάσιο στο Βερολίνο το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο.

Στην υπόλοιπη οικονομική ειδησεογραφία, ακόμη και το μισό τρισεκατομμύριο λίρες μπορεί να ξεπεράσουν οι πωλήσεις ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η κυβέρνηση προχωρά με τον δανεισμό για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία κορωνοϊού.

Αμετάβλητο το ευρώ, στο $1,189, ενώ η στερλίνα χάνει 0,2% και αλλάζει χέρια στο $1,332.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v