Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Οι δηλώσεις που βγαίνουν από την Fed για τα επιτόκια και τα "στοιχήματα" για τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων παραμένουν στο επίκεντρο. Σήμερα οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις δηλώσεις της Fed για τον πληθωρισμό να παραμένουν στο επίκεντρο, εν αναμονή και των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν τώρα πως η πρώτη αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ θα έρθει τον Φεβρουάριο του 2023 αντί του Δεκεμβρίου 2022, ενώ τα στελέχη της Fed στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα ως προς τον χρόνο της απόσυρσης της νομισματικής τόνωσης.

Εν τω μεταξύ, αργότερα σήμερα αναμένονται και οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τη δική της νομισματική πολιτική, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα αναγνωρίσει τη δύναμη των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,1%, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,4% και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v