Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης στο επίκεντρο. Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι προσωρινές, καθησυχάζουν τους επενδυτές. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για τον PMI Ιουνίου της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη ανέβασε ταχύτητα και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, με "οδηγό" τον κλάδο των υπηρεσιών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται υποχωρεί κατά 0,16% στις 455 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,16% στις 7.102 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 6.587 μονάδες και 0,37%  χαμηλότερα ο DAX της Φρανκφούρτης στις 15.577 μονάδες.

Το γενικότερο κλίμα πάντως εμφανίζεται σχετικά βελτιωμένο, μετά και τις καθησυχαστικές χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, που στην κατάθεσή του ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων επανέλαβε πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι προσωρινές.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,1%-0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v