Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που διαμορφώθηκε σε επίπεδο ρεκόρ τον Ιούνιο. Αυξημένες σε μηνιαία βάση οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία. Μικτά τα futures της Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησε το β’ εξάμηνο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για τη μεταποίηση να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική της πολιτική.

Τα τελικά στοιχεία του IHS Markit έδειξαν αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη σε επίπεδο ρεκόρ τον Ιούνιο, καθώς χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις μεταφορές οδήγησαν σε εκτίναμη του κόστους των πρώτων υλών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, που τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά 2,4%% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία ήταν αυξημένες κατά 4,2%.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Credit Suisse εξετάζει ανατροπές στη δομή του τμήματος της ιδιωτικής τραπεζικής, ενώ η Renault αποκάλυψε τα φιλόδοξα σχέδια της για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,5% στις 455 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,88% στις 7.099 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 0,58% στις 6.544 μονάδες και 0,55% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.613 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χθες για πέμπτο συνεχόμενο μήνα θετικά, και ξεκινάει το β’ εξάμηνο με κέρδη 13,49% από την αρχή του έτους, όπως αναφέρει το CNBC.

Μικτό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v