Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και το βρετανικό ΑΕΠ πιέζουν τις ευρωαγορές, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ξεκινά σήμερα το βασικό στάδιο διαπργμάτευσης για έναν παγκόσμιο εταιρικό φόρο. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Στο "κόκκινο" γυρισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μια σειρά οικονομικών στοιχείων από την ευρωζώνη αλλά και τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που τον Ιούνιο υποχώρησε στο 1,9% από 2% που ήταν τον Μάιο, εντός του στόχου της ΕΚΤ και όσο περίμεναν οι αναλυτές. Αντιθέτως, το βρετανικό ΑΕΠ εκτιμάται πως κατέγραψε απρόσμενη πτώση 1,6% το α' τρίμηνο σε σχέση με το δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους, έναντι συρρίκνωσης 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται πως την Παρασκευή οι ΗΠΑ ανακοινώνουν στοιχεία για την απασχόληση, που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Fed.

Το πρωί η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τον PMI μεταποίησης, που «κατέβασε ταχύτητα» τον Ιούνιο λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα ενδιαφέροντα της η μέρας και η έναρξη από σήμερα Τετάρτη του βασικού σταδίου διαπραγμάτευσης των 140 χωρών του ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,58% στις 453 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,54% στα 7.049 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατέγραφε απώλειες 0,78% στις 6.515 μονάδες και 0,95% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.542 μονάδες.

Αρνητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται 0,1%-0,15% χαμηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v