Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή των αγοραστών με ράλι στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 640 μονάδες. Στο 1,42% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Άλμα» 4,9% για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επιστροφή των αγοραστών με ράλι στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά τις απώλειες της Παρασκευής με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις τελευταίες εκτιμήσεις για τη μετάλλαξη «όμικρον» και στην πρόθεση της Fed να επιταχύνει το tapering προκειμένου να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά.

O Dow Jones ενισχύθηκε 1,87% ή 647 μονάδες στις 35.227, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,18% στις 4,591 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,93% στις 15.225.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Walgreens Boots (+3,8%) και Intel (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Nike (-0,8%) και Verizon (-0,7%).

Αντίστοιχα, η Tesla υποχώρησε 0,8% μετά την αποκάλυψη ότι η SEC έχει ανοίξει επίσημη έρευνα κατά της εταιρείας.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η μετάλλαξη «όμικρον» έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 15 πολιτείες των ΗΠΑ. Ωστόσο ο Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία για την όμικρον είναι ενθαρρυντικά- κόντρα στην εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για «ανησυχητική» μετάλλαξη.

«Σχόλια Κεντρικών Τραπεζιτών δείχνουν ότι η Fed ενδέχεται να διπλασιάσει τις μειώσεις στις μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 30 δισ., στην επόμενη συνεδρίαση των αξιωματούχων», αναφέρει το CNBC. Επιπλέον οι πρώτες συζητήσεις για το πότε και πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια την επόμενη χρονιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τη συνάντηση του Δεκεμβρίου», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Παράλληλα, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι αναλυτές αναφορικά με τα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης του Νοεμβρίου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, με τον Jeffrey Bunchbinder της LPL Financial να επισημαίνει ότι «οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν πριν ακόμα μάθουμε για το όνομα της νέας μετάλλαξης. Και μπορεί η όμικρον να συγκρατήσει τις νέες προσλήψεις, ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι για την αγορά εργασίας το 2022».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 4,9% στα 69,49 δολάρια ανά ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.779 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 1,42% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1281 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v