Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη χάνει 0,6%, το Λονδίνο κινείται οριακά χαμηλότερα, το Παρίσι υποχωρεί 0,4%. Τον πληθωρισμό ΗΠΑ αναμένουν αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές.

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω νευρικότητας για τον πληθωρισμό, με την επόμενη ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ να αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

H Φρανκφούρτη χάνει 0,6%, το Λονδίνο κινείται οριακά χαμηλότερα, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,7%.

Η μέτρηση αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον Απρίλιο και ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο πληθωρισμός έχει πιάσει το peak του.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που επίσης αναμένεται την Παρασκευή, θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο των επενδυτών.

Οι αγορές αξιολογούν και την πολιτική επικαιρότητα της Βρετανίας. Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επέζησε από την ψήφο εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του, εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας για την ηγεσία του. Παραμένει ωστόσο το ερώτημα για πόσο καιρό.

Περίπου 211 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ του πρωθυπουργού τη Δευτέρα, ενώ 148 τον καταψήφισαν. Ο Τζόνσον χρειαζόταν την υποστήριξη μιας απλής πλειοψηφίας 180 βουλευτών για να κερδίσει την ψηφοφορία, αλλά ο αριθμός των 148 ήταν χειρότερος από ό,τι περίμεναν πολλοί.

Είναι επίσης χειρότερο από το αποτέλεσμα μιας παρόμοιας ψηφοφορίας που αντιμετώπισε η πρώην Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι το 2018. Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία μόλις έξι μήνες αργότερα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, πτώση 2,7% σημείωσαν τον Απρίλιο οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, Destatis, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 6,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v