Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νευρικότητα για τον πληθωρισμό συγκρατεί τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη κινείται οριακά χαμηλότερα, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,2% ενώ το Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,1%.

Η νευρικότητα για τον πληθωρισμό συγκρατεί τις ευρωαγορές

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Η Φρανκφούρτη κινείται οριακά χαμηλότερα, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,2% ενώ το Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,1%.

Οι διεθνείς αγορές έχουν κινηθεί καθοδικά αυτή την εβδομάδα εν μέσω νευρικότητας για τις επικείμενες ανακοινώσεις στοιχείων από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Απρίλιο και ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που επίσης αναμένεται την Παρασκευή, θα παρακολουθείται επίσης στενά από τους επενδυτές.

Σε sell off εταιρικών ομολόγων φέτος ποντάρει η Bridgewater, καθώς το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου έχει δυσοίωνη άποψη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Το στοίχημα έναντι του αμερικανικού και ευρωπαϊκού εταιρικού χρέους υπογραμμίζει την εκτίμηση της Bridgewater ότι η πρόσφατη αδυναμία στις μεγάλες χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα είναι βραχύβια.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ήταν 0,7% υψηλότερα σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε μια προσωρινή έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters εκτιμούσαν ότι θα αυξηθεί κατά 1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v