Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι κατά 0,3% όπως και η Μαδρίτη και το Μιλάνο. Για ζημία έως και 1,6 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο προειδοποίησε η Credit Suisse Group. Η μετοχή της υποχωρεί 4,1%.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ηπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης και τα τελευταία πρακτικά συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναζητώντας ενδείξεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης με άνοδο 0,8%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν άνοδο σήμερα Τετάρτη, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street.

Οι παγκόσμιες αγορές έχουν πάρει λίγη στήριξη από τις πρόσφατες, χαμηλότερες από τις αναμενόμενες αναγνώσεις του πληθωρισμού καταναλωτών και χονδρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας στοιχήματα ότι η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει τις επιθετικές της αυξήσεις επιτοκίων.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές θα αξιολογήσουν τις άμεσες μετρήσεις PMI (δείκτης διαχειριστών αγορών) του Νοεμβρίου από την ευρωζώνη για ενδείξεις σχετικά με την υγεία της οικονομικής δραστηριότητας στο μπλοκ των 19 μελών.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Δεκέμβριο για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό-ρεκόρ, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Gediminas Simkus, ο οποίος θεωρεί μια μεγαλύτερη κίνηση ακόμα μια επιλογή.

Για ζημία έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα (1,6 δισ. δολάρια) το τέταρτο τρίμηνο προειδοποίησε η Credit Suisse Group. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανέφερε ότι αναμένει να καταγράψει ζημίες τόσο στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας όσο και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής λόγω των συνθηκών της αγοράς, των συνεχιζόμενων εκροών περιουσιακών στοιχείων πελατών και της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων. H μετοχή της υποχωρεί 4,1%.

Στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης, ο ήπιος καιρός σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες βοηθάει την περιοχή να αποφύγει την έλλειψη φυσικού αερίου για τον χειμώνα φέτος και τον επόμενο, σύμφωνα με την Trafigura Group, έναν από τους μεγαλύτερους traders εμπορευμάτων στον κόσμο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v