Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο υψηλό από τον Απρίλιο οι ευρωπαϊκές μετοχές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7%.

Στο πιο υψηλό από τον Απρίλιο οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στην επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,5% τον τελευταίο μήνα του 2022 από 7,1% τον Νοέμβριο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε πτώση 0,1%. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7%, στις 450 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν μικτά, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για να μετρήσουν τις προοπτικές για την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ θα έχει υποχωρήσει 0,1% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο, αλλά θα έχει αυξηθεί 6,5% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με μηνιαία άνοδο 0,1% τον Νοέμβριο και ετήσιο ρυθμό 7,1%, σύμφωνα με τον Dow Jones. Ο ΔΤΚ είναι πολύ χαμηλότερος από το peak του 9,1% τον Ιούνιο.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, το μεγαλύτερο σερί ανόδου από το 2020 κάνει το Bitcoin. Για εννέα διαδοχικές ημέρες καταγράφει κέρδη το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο. Εχει ενισχυθεί πάνω από 10% αυτόν τον μήνα ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο token, το Ether, περίπου 17%. 

Ανέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στην Κίνα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) τον Δεκέμβριο ήταν 1,8% υψηλότερος από ό,τι πέρυσι, σημειώνοντας μεγαλύτερη άνοδο από το 1,6% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v