Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,7%. Ελπίδες ότι μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην Ευρώπη.

Αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τη θετική δυναμική που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,7%.

Οι αγορές έχουν ενισχυθεί από τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας που δείχνουν βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία και άνοδο στις υπηρεσίες και τη μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης, προκαλώντας αισιοδοξία ότι μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στη Γηραιά Ηπειρο.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, η EY Γερμανίας σχεδιάζει να περικόψει 40 συνεργάτες και να απολύσει 380 άτομα καθώς η εταιρεία των Big Four προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία μετά τη ζημιά που προκλήθηκε από το σκάνδαλο Wirecard.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι περισσότερες από τις περικοπές των θέσεων εργασίας αποσκοπούν στη μείωση του back-office κόστους στη Γερμανία, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις 150 χώρες της EY, δήλωσαν τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο όμιλος πληροφορικής IBM θα καταργήσει περίπου 3.900 θέσεις εργασίας, αριθμό που αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από το 1% του προσωπικού του, απολύσεις που συνδέονται με τη στρατηγική αλλαγή κατεύθυνσης που εφαρμόζει, δήλωσε χθες Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή ενήμερη για τα σχέδιά του.

Προβλημάτισαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,19 δολάρια και τα έσοδα στα 24,32 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,13 δολ. και έσοδα στα 24,67 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Tesla θα μπορούσε να παραδώσει έως και 2 εκατ. αυτοκίνητα φέτος, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε δραματικά τις τιμές σε όλο το χαρτοφυλάκιό της για να δώσει προτεραιότητα στην επέκταση της πελατειακής της βάσης.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v