Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,5% όπως και το Μιλάνο. Στο επίκεντρο τα οικονομικά data, μετά την άνοδο-έκπληξη του πληθωρισμού σε Γαλλία και Ισπανία. Θετικά πρόσημα στις αγορές πετρελαίου.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,5% όπως και το Μιλάνο.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία και την Ισπανία επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο. Σήμερα θα δημοσιευθούν μια σειρά από στοιχεία του ευρωπαϊκού PMI, του ιταλικού ΑΕΠ και του γερμανικού πληθωρισμού, εν όψει μιας προκαταρκτικής εκτίμησης για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης την Πέμπτη.

Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές κινήθηκαν κυρίως θετικά καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν μια σειρά από βασικά οικονομικά δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή.

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας ανέφερε ότι ο επίσημος δείκτης των υπευθύνων αγορών της μεταποίησης αυξήθηκε στο 52,6 τον Φεβρουάριο, το υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2012.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας την πρώτη ετήσια πτώση από την έναρξη της πανδημίας, καθώς ο πληθωρισμός και τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων αποτέλεσαν χτύπημα για τους υποψήφιους αγοραστές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τιμές των ακινήτων κινήθηκαν αρνητικά κατά 1,1% τον Φεβρουάριο - ήταν η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας - εξαιρουμένης της περιόδου της πανδημίας - σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, μετά την αύξηση κατά 1,1% τον Ιανουάριο, δήλωσε την Τετάρτη η πάροχος στεγαστικών δανείων Nationwide. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει συρρίκνωση 0,9%.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, αποθηκευμένο σε πλοία συσσωρεύεται το ρωσικό ντίζελ, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αγοραστές αποφεύγουν τα υπό κύρωση καύσιμα με βοήθεια και από τον ήπιο και πιο ζεστό χειμώνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μέχρι και 1,9 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού καυσίμου τύπου ντίζελ βρίσκονται επί του παρόντος σε πλωτές αποθήκες, τα περισσότερα από τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler. Η συσσώρευση, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος των κυρώσεων της ΕΕ, δείχνει ότι ορισμένα φορτία φορτώθηκαν από ρωσικά λιμάνια χωρίς αγοραστές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,3%, στα 77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση, βρίσκεται στα $83,78.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v