Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή πληθωρισμού

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,8%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,7%.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή πληθωρισμού

Αρνητικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,8%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,7%.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν με πτώση την Τετάρτη, με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα να οδηγούν τους επενδυτές σε νέες σκέψεις. Την Τρίτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία και την Ισπανία επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, η προκαταρκτική εκτίμηση για τις τιμές καταναλωτή στη Γερμανία ανέφερε τον εναρμονισμένο με την υπόλοιπη ΕΕ πληθωρισμό στο 9,3% τον Φεβρουάριο, ποσοστό που αν επιβεβαιωθεί και στις επόμενες εκτιμήσεις θα σηματοδοτεί αύξηση από το 9,2% του Ιανουαρίου.

Στο μέτωπο των κεντρικών τραπεζών, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ιγνάσιο Βίσκο, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια στη μάχη τους με τον πρωτοφανή πληθωρισμό της εποχής του ευρώ.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v