Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 1,3%. Αλμα 17% για τη μετοχή της H&M. Ανοδικά το αργό, ενισχύεται το ευρώ.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Aνοδική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές , καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα υποχωρούν. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 1,3%. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η H&M, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής μόδας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα λειτουργικά κέρδη-έκπληξη για την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, με λογιστική βοήθεια από την πλατφόρμα μεταχειρισμένων ρούχων που έχει, τη Sellpy. Η μετοχή της κάνει άλμα 17%.

Στην πολιτική επικαιρότητα, το τουρκικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ σήμερα Πέμπτη, μετά από την υπόσχεση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να την αφήσει να μπει στην αμυντική συμμαχία.

Στην οικονομική επικαιρότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, εάν οι πρόσφατες εντάσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμείνουν συγκρατημένες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Φίλιπ Λέιν, σε συνέντευξή του στη Zeit.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 60 σεντς, στα 73,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $78,82.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ερυώ κινείται ανοδικά 0,3%, με την ισοτιμία στο $1,087.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v