Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Θετικά γύρισε ξανά ο τραπεζικός δείκτης. Η μετοχή της Deutsche Bank κινείται αρνητικά 0,8%, πτώση 0,7% για τη Société Générale. Στο επίκεντρο των επενδυτών και οι έρευνες του οικονομικού εισαγγελέα της Γαλλίας σε πέντε τράπεζες.

Εχασαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές. Ξαναγύρισε θετικά ο τραπεζικός δείκτης (+0,7%) μετά τα πρωινά σκαμπανεβάσματα. Η μετοχή της Deutsche Bank κινείται αρνητικά κατά 0,8%.

Θετικό γύρισμα για τους γενικούς δείκτες. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, όπως και το Λονδίνο και το Παρίσι. Κατά 0,7% υψηλότερα η Μαδρίτη και κατά 0,5% το Μιλάνο. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%.

Ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας ερευνά πέντε τράπεζες στο πλαίσιο υπόθεσης που σχετίζεται με φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του.

Η έρευνα αφορά σε τράπεζες που βρίσκονται στο Παρίσι και στη γειτονιά La Defense, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταδίδει το Bloomberg. Δεν κατονόμασε τις εμπλεκόμενες εταιρείες. Η Société Générale δήλωσε ότι τα κεντρικά της γραφεία στη Γαλλία ερευνώνται σε σχέση με την υπόθεση, σύμφωνα με την τράπεζα. H μετοχή της χάνει 0,7%.

Η εφημερίδα Le Monde ανέφερε επίσης τις HSBC Holdings Plc, BNP Paribas SA, Societe Generale SA και Natixis ως μέρος της έρευνας.

Στο πράσινο κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές χθες Δευτέρα, με τη συγκρατημένη αισιοδοξία να επιστρέφει μετά την απότομη πτώση στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικές, καθώς οι φόβοι των επενδυτών για την πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό τομέα συνέχισαν να δείχνουν σημάδια χαλάρωσης. Οριακά ανοδικά κινούνται τα futures της Wall.

Στην πολιτική επικαιρότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να καταλήξει σε εργαλεία, που θα επιτρέπουν στα κράτη-μέλη να απαγορεύουν ουσιαστικά την εισαγωγή ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) χωρίς την εφαρμογή νέων ενεργειακών κυρώσεων.

Στο εταιρικό μέτωπο, η BP και η Abu Dhabi National Oil θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με επίκεντρο το φυσικό αέριο και έχουν κάνει μια μη δεσμευτική προσφορά για την NewMed Energy του Ισραήλ. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να αποκτήσουν το 50% της NewMed αγοράζοντας τις μετοχές σε ελεύθερη διασπορά και μέρος του μεριδίου της Delek Group Ltd.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται θετικά, κατά 0,3%, με την ισοτιμία στο 1,08 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v