Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές αν και παραμένουν οι αμφιβολίες για τις τράπεζες

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,3%. Η Φρανκφούρτη θετικά 0,8%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι 1,2%. Επαναφέρει τον Sergio Ermotti ως CEO της η UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse. Στροφή των επενδυτών σε μετοχές τεχνολογίας.

Στο πράσινο οι ευρωαγορές αν και παραμένουν οι αμφιβολίες για τις τράπεζες

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφονται σε μετοχές τεχνολογίας μετά την ανακοίνωση του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα ότι θα διασπαστεί σε έξι επιχειρηματικές οντότητες.  

Παρά τη βελτίωση του κλίματος, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν πάρει τον δρόμο για τον χειρότερο μήνα τους από τον Σεπτέμβριο και τον χειρότερο Μάρτιο των τελευταίων τριών ετών, μετά την αναταραχή που έπληξε τον τραπεζικό τομέα.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,3%. Η Φρανκφούρτη θετικά 0,8%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 0,9%, όπως και το Μιλάνο. Στο πιο χαμηλό από τις 10 Μαρτίου ο δείκτης μεταβλητότητας V2TX - υποχωρεί 1,1 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν μικτά την Τρίτη, ενώ τα ασιατικά ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερα σήμερα, καθώς οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν με το βλέμμα στην Alibaba. 

Η UBS Group επαναφέρει τον Sergio Ermotti ως διευθύνοντα σύμβουλό της, αντικαθιστώντας τον Ralph Hamers, σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση λιγότερο δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της τράπεζας για την εξαγορά της Credit Suisse Group.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, αλλά προειδοποίησε πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,085 δολάριο, ενώ η στερλίνα με παρόμοια κίνηση βρίσκεται στο $1,235.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v