Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Κέρδη στα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε ανοδική τροχιά. «Άλμα» 16% για τη μετοχή της H&M. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη.

Ο τραπεζικός δείκτης για άλλη μια μέρα κινήθηκε ανοδικά με τις μετοχές των UBS και Credit Suisse να ενισχύονται 2,7% και 1,7% αντίστοιχα.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,03% στις 454 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,74% στις 7.620 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,26% στις 15.522 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,06% στις 7.263 μονάδες.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε σημαντικά, κυρίως χάρη στην πτώση του κόστους φυσικού αερίου.

Οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκαν 7,8% τον Μάρτιο σε σύγκριση με 9,3% τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Επιπλέον, κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στην Ισπανία, καθώς το ενεργειακό κόστος υποχώρησε, αν και οι επίμονες υποκείμενες πιέσεις στις τιμές υπογραμμίζουν το δίλημμα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς ζυγίζει πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, έφτασε στο 3,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα από το 6% του Φεβρουαρίου και πολύ χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση για 3,7%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η H&M (+16%), η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής μόδας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα λειτουργικά κέρδη-έκπληξη για την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, με λογιστική βοήθεια από την πλατφόρμα μεταχειρισμένων ρούχων που έχει, τη Sellpy.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα λειτουργικά κέρδη στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο του σουηδικού ομίλου ήταν 725 εκατ. σουηδικές κορώνες (69,73 εκατ. δολάρια) έναντι 458 εκατ. έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv είχαν προβλέψει ζημιές 1,10 δισεκατομμυρίων. Η Sellpy συνέβαλε σε ένα λογιστικό κέρδος 1 δισ. κορώνες στα κέρδη, καθώς η H&M ενοποίησε τα αποτελέσματά της για πρώτη φορά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 1,6% στα 74,21 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,2% στα 1.990 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0898 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v