Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις πιέσεις της Τρίτης. «Βουτιά» 5% για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,3% στις 462 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,20% στις 7.788 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,56% στις 15.815 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 7.403 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανεβάζει τους στόχους της για τη φετινή χρονιά η UniCredit, αφού σημείωσε πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το πρώτο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες ανήλθαν στα 2,06 δισ. ευρώ, πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,3 δισ., ενισχυμένα από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ετήσια άνοδο 18% στα έσοδα.

Αντίστοιχα, υπερδιπλάσια κέρδη είχε η γαλλική BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς ενισχύθηκαν από την πώληση του τμήματος λιανικής της στις ΗΠΑ, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τα έσοδα ήταν λίγο πάνω από 12 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της εταιρείας για 11,7 δισ., καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στη συνήθως δύσκολη γαλλική αγορά λιανικής, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, στο 6,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, μειωμένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Σε ετήσια βάση, υποχώρησε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, στο 6%. Σε ετήσια βάση, μειώθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βουλιάζει» 5% στα 68,09 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,4% στα 2.032 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1052 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v