Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη κινείται θετικά κατά 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,1%, το Παρίσι 0,4%. Οριακά υψηλότερα Μαδρίτη και Μιλάνο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Συγκρατημένες κινήσεις στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την προσοχή στις τελευταίες εξελίξεις στο ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη κινείται θετικά κατά 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,1%, το Παρίσι 0,4%. Οριακά υψηλότερα Μαδρίτη και Μιλάνο.

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών της σκληρής δεξιάς του κόμματος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αντιταχθεί στη συμφωνία που κατ΄ αρχήν επιτεύχθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι το Σαββατοκύριακο.

Θα χρειαστούν πολιτικοί ελιγμοί για να περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου, αλλά οι πολιτικοί έχουν εκφράσει τη βεβαιότητα ότι θα το κάνουν.

Ο Antonio Cavarero, επικεφαλής επενδύσεων στη Generali Insurance Asset Management, είπε στο CNBC ότι δεν αναμένει ένα «μεγάλο ράλι ανακούφισης» μετά τη συμφωνία, καθώς το σενάριο έχει κυρίως τιμολογηθεί.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v