Κάθετη πτώση ευρωαγορών μετά την υποβάθμιση ΗΠΑ

Μια από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις στην ιστορία των αγορών εκτυλίχθηκε στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ. Με κάθετη πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μια από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις στην ιστορία των αγορών εκτυλίχθηκε στον απόηχο της υποβάθμισης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αρχικά, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιόρισαν τις απώλειες, όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας για να συγκρατήσει τις πιέσεις. Τα χρηματιστήρια των δυο τελευταίων χωρών μάλιστα άνοιξαν το πρωϊ με σημαντικά κέρδη, τα οποία στη συνέχεια εξανεμίστηκαν.

Ωστόσο οι μεγάλες απώλειες στην Wall Street προκάλεσαν κάθετη πτώση στο κλείσιμο των ευρωαγορών και ειδικά στην αγορά της Φρανκφούρτης, όπου οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν μεγάλη βαρύτητα στον δείκτη DAX και αντέδρασαν με έντονη ανησυχία στα τεκταινόμενα στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 3,39% στις 5.069 μονάδες, ο DAX με πτώση 5,02% στις 5.923 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε με πτώση 4,68% στις 3.125

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v